Wekelijkse sessies met een vitaliteitscoach geeft resultaat Ga voor geluk!
30 mei 2024 Geschreven door: Harry RaaijmakersGezonde leefstijl

Een vitaliteitscoach, ook wel bekend als een vitaliteitsmanager of vitaliteitsadviseur, is een professional die individuen helpt om hun algehele welzijn en vitaliteit te verbeteren. Onze vitaliteitscoaches richten zich op aspecten als fysieke gezondheid, mentale gezondheid, emotioneel welzijn en levensstijlkeuzes.

Samen werken aan jouw geluk

Merk jij dat je tegen problemen aanloopt binnen één of meerdere van deze aspecten? En vind je het lastig om hier wat aan te veranderen? Dan kunnen wij jou helpen.

Onze vitaliteitscoaches werken samen met jou aan:

  • Je persoonlijke ontwikkeling
  • Een gezond beweeg en eetpatroon
  • Zinvol leven en onderhouden van belangrijke relaties
  • Positief denken

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten of onze vitaliteitscoaches? Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek onderaan de pagina. Indien je meer wilt lezen over wat een vitaliteitscoach doet, lees dan verder onder de afbeelding.

Waar kun je last van hebben?

  • Afvallen wil niet lukken, ondanks dat je genoeg sport en gezond eet
  • Je slaapt slecht en piekert veel wanneer je in bed ligt
  • Je hebt vage klachten en weet niet waardoor het komt
  • Het lukt je niet te ontspannen
  • Je hebt last van lusteloosheid of een opgejaagd gevoel
  • Je vraagt je ’s ochtends af: hoe kom ik deze dag door?
  • Je hebt het gevoel: ‘Is dit het nou?’
  • Je hebt het gevoel dat je nooit aan jezelf toekomt en leeft voor anderen
  • Hebt geen plezier meer in je werk en voelt je niet betrokken
  • Je hebt last van stemmingswisselingen
  • Je zit niet lekker in je vel

Het kan zijn dat je last hebt van bovenstaande beginnende burn-out symptomen. Herken je deze bij jezelf? Dan kan het goed zijn om eens contact op te nemen met een vitaliteitscoach.

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit betekent letterlijk: Veerkracht. Het is de gesteldheid van je lichaam en geest van een persoon dat leidt tot energie om te leven. Het wordt bepaald door de balans tussen vier bronnen: Fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en spiritueel. Onze vitaliteitscoaches kunnen jou helpen deze balans te herstellen.

  1. Fysiek: De mate waarin je je fysiek sterk en gezond voelt. Hierin zijn uithoudingsvermogen, kracht coördinatie en herstelvermogen belangrijk.
  2. Mentaal: Hoe ga je om met tegenslagen? Hoeveel zelfvertrouwen heb je? Oftewel, hoe sterk sta je in je schoenen.
  3. Sociaal-emotioneel: De mate waarin je assertief bent, omgaat met conflicten, inzicht hebt in de gevoelens van anderen en hoe goed ben je in samenwerken. Oftewel, de mate waarin je verbonden voelt met je omgeving.
  4. Spirtitueel: Wat zijn je persoonlijke waarde en overtuigingen en waar sta je voor?

Het gaat bij vitaliteit dus eigenlijk om de verbinding tussen je lichaam, hoofd, hart en ziel.

Waar kan een vitaliteitscoach jou mee helpen?

Een vitaliteitscoach kijkt naar je klachten in verhouding tot je leefstijl. Er zijn vaak meerdere factoren die spelen in je leven wat er voor zorgt dat je vitaliteit afneemt. Het kan best lastig zijn om tot de juiste coach te komen die jou kan helpen, aangezien er nogal wat vitaliteitscoaches zijn tegenwoordig. Daarom is het belangrijk dat je een professionele coach hebt waar je ook een goede klik mee hebt. Doordat onze coaches jarenlange ervaring hebben en over de juiste certificaten bezitten, is Personal Fitness Nederland een betrouwbare partner. Onze coaches richten zich op een holistisch concept, en richten zich dus niet uitsluitend op de fysieke gezondheid, maar op het evenwicht tussen verschillende aspecten van welzijn.

Onze vitaliteitscoaches werken samen met jou aan

  • Je persoonlijke ontwikkeling
  • Een gezond beweeg en eetpatroon
  • Zinvol leven en onderhouden van belangrijke relaties
  • Positief denken

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten of onze vitaliteitscoaches? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

personal trainer vrouwen obesitas
Gezonde leefstijl

Personal trainer voor vrouwen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer voor vrouwen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor vrouwen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor vrouwen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mannen
Gezonde leefstijl

Personal trainer voor mannen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer voor mannen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor mannen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor mannen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.

Bekijk dit advies

fit worden na corona besmetting
Gezonde leefstijl

Zo word jij weer fit na een coronabesmetting

Ondanks dat de grote piek al een tijdje achter de rug is, heerst corona nog steeds. Heb je last van een hoestje of een zere keel? Je neemt het zekere voor het onzekere en brengt een bezoek aan de GGD of tovert de zoveelste zelftest uit de kast. En ja hoor: geveld door corona. De meesten zijn hier na maximaal 2 weken weer helemaal van hersteld. Maar sommigen kampen langdurig met klachten. We spreken in dat geval van long-covid. Je bent dan volledig hersteld van het virus, maar ervaart een flinke nasleep. Lees in dit artikel hoe je weer conditie kunt opbouwen na corona.

Bekijk dit advies

sporten met gezondheidscoach
Gezonde leefstijl

Aan de slag met een gezondheidscoach, iets voor jou?

Wil jij ook graag een gezonde geest en een vitaal lichaam? Maar weet je niet goed hoe je dat zelfstandig aan moet pakken? Dan is samenwerken met een gezondheids-coach misschien wel iets voor jou. Wat een gezondheidscoach precies doet? En hoe deze jou kan helpen? Wij leggen het je uit.

Bekijk dit advies