Sporten voor ouderen Begeleiding voor sportgemak
3 juni 2024 Geschreven door: Jos VermeerGezonde leefstijl

Er is niets zo goed als sporten voor ouderen. Hiermee blijft de conditie op peil en behouden oudere mensen kracht en flexibiliteit in hun motoriek.

Leefstijl programma voor ouderen

Neem deel aan ons Leefstijl Programma en ontdek de mogelijkheden in sporten voor ouderen. Onze gecertificeerde coaches werken met leden van alle leeftijden en kunnen ook voor ouderen het sporten aangenaam maken. Het is goed om optimaal in beweging te blijven, als je een goede gezondheid wilt behouden. Sporten is geschikt voor ouderen, juist doordat ze hier mobiel blijven. We hanteren een volledig pakket aan support, om de gezondheid bij ouderen op peil te houden. Er is aandacht voor fysieke uitdagingen, bemoediging van een optimistische blik op het leven en ruimte voor voedingsadviezen. De gezondheid van ouderen krijgt zo alle aandacht, waardoor goede resultaten zijn te behalen.

Is sporten geschikt voor ouderen?

Er is niets zo goed als sporten voor ouderen. Hiermee blijft de conditie op peil en behouden oudere mensen kracht en flexibiliteit in hun motoriek. Een drietal pijlers geven inhoud aan de support van onze coaches aan ouderen:

  • Voldoende beweging
  • Advies over gezonde voeding
  • Aandacht voor mentale gezondheid

Coaching met aandacht

Onze coaches zetten deze Fit for Life methode in om sporten voor ouderen aangenaam en doeltreffend te maken. Een goede ondersteuning op zowel fysiek als mentaal vlak geeft zekerheid en vertrouwen in eigen kunnen. Ook op latere leeftijd is het belangrijk om voldoende in beweging te blijven en te werken aan een optimistische mindset. Gezonde voeding draagt daarnaast bij aan een krachtig en fit lichamelijke gesteldheid. Sporten voor ouderen doe je samen met een ervaren coach, voor gezelligheid.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

personal trainer vrouwen obesitas
Gezonde leefstijl

Personal trainer voor vrouwen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer voor vrouwen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor vrouwen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor vrouwen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mannen
Gezonde leefstijl

Personal trainer voor mannen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer voor mannen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor mannen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor mannen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.

Bekijk dit advies

fit worden na corona besmetting
Gezonde leefstijl

Zo word jij weer fit na een coronabesmetting

Ondanks dat de grote piek al een tijdje achter de rug is, heerst corona nog steeds. Heb je last van een hoestje of een zere keel? Je neemt het zekere voor het onzekere en brengt een bezoek aan de GGD of tovert de zoveelste zelftest uit de kast. En ja hoor: geveld door corona. De meesten zijn hier na maximaal 2 weken weer helemaal van hersteld. Maar sommigen kampen langdurig met klachten. We spreken in dat geval van long-covid. Je bent dan volledig hersteld van het virus, maar ervaart een flinke nasleep. Lees in dit artikel hoe je weer conditie kunt opbouwen na corona.

Bekijk dit advies

sporten met gezondheidscoach
Gezonde leefstijl

Aan de slag met een gezondheidscoach, iets voor jou?

Wil jij ook graag een gezonde geest en een vitaal lichaam? Maar weet je niet goed hoe je dat zelfstandig aan moet pakken? Dan is samenwerken met een gezondheids-coach misschien wel iets voor jou. Wat een gezondheidscoach precies doet? En hoe deze jou kan helpen? Wij leggen het je uit.

Bekijk dit advies