Bij sporten in groepsverband denk je al snel aan de welbekende teamsporten. Neem voetbal, hockey, handbal of rugby. De kans is groot dat je één van deze sporten wel eens hebt beoefend. Misschien ben je gestopt omdat je klaar was met de late trainingen doordeweeks, of juist de vroege wedstrijden in het weekend. Of had je simpelweg geen tijd meer. Maar mis je nu de saamhorigheid, of begint het weer te kriebelen? Dan hebben we goed nieuws! In deze blog bespreken we een aantal vormen van trainen in groepsverband.
Bootcamp
Misschien is het je wel eens opgevallen, buiten in het park of op het plein. Een groep mensen bij elkaar met harde, opzwepende muziek. Die met behulp van allerlei attributen en onder leiding van een instructeur oefeningen doen. Dit wordt ook wel een ‘bootcamp’ genoemd. De training duurt ongeveer een uur en bestaat uit verschillende intensieve cardio- en krachtoefeningen. De oefeningen worden uitgevoerd met behulp van het eigen lichaamsgewicht, fitnessmaterialen als kettlebells, of met aanwezige boomtakken of speeltoestellen. Motiverende muziek, lotgenoten om je heen, én genieten van de buitenlucht. Wat wil je nog meer dan op deze manier sporten in groepsverband?
Sporten in groepsverband kan ook binnen
Sporten in groepsverband kan ook gewoon binnen. Bijna alle sportscholen bieden tegenwoordig verschillende sportklasjes aan. Het fijne hieraan is dat jij je hiervoor inschrijft op een tijdstip dat het jou schikt. En waarom niet meerdere klassen in één week volgen? Zo ben je sportief én sociaal bezig. Hieronder lichten we een paar populaire uit.
Zumba
Houd jij van latinmuziek? En ben je gek op dansen? Dan is Zumba waarschijnlijk wel iets voor jou. Tijdens deze les dans je allerlei verschillende stijlen door elkaar. Denk hierbij aan salsa, merengue en cumbia. Voor de dansliefhebber is dit natuurlijk één groot feest. De grote hoeveelheid verbrande calorieën én de verbeterde conditie zijn natuurlijk leuke bijkomstigheden. Net als het uitoefenen van een sport in groepsverband.
Sporten in groepsverband: Pilates
Tijdens een les pilates werk je aan je houding, coördinatie en stabiliteit. Terwijl je je volledig focust op je ademhaling en je lichaam. Je werkt tijdens een uurtje pilates niet aan je uithoudingsvermogen en je zult niet enorm veel calorieën verbranden. Maar je bent wel bezig met je bewustzijn en het versterken en versoepelen van je lichaam. En óók dat draagt bij aan een fit lijf. Door het uitoefenen van Pilates kun je op een leuke en sportieve manier deelnemen aan een groepsles.
Body pump
Korte krachtoefeningen met veel herhalingen op energieke muziek; dit is wat BodyPump kort gezegd is. Tijdens een uur BodyPump train je onder leiding van de instructeur je gehele lichaam. Bij de meeste oefeningen gebruik je gewichten waarvan je zelf de zwaarte bepaalt. Zo maak je de training zo uitdagend als je zelf wilt. Je werkt aan een sterker lichaam en een beter uithoudingsvermogen. Na een paar trainingen merk je al dat je sterker wordt, en dat je een groter gewicht aankunt. En dat is super motiverend!
Spinning als sporten in groepsverband
Wil jij vooral calorieën verbranden en werken aan een topconditie? Stap dan op de fiets voor een spinning les. Onder begeleiding van een instructeur rijd je in deze groepsles op het ritme van de muziek. Wanneer de muziek het tempo opvoert, doe jij hetzelfde. En bij de meeste sportscholen staat de instructeur voor een groot scherm, waardoor je je even waant in de bergen of in het bos. De training is intensief maar effectief, waardoor je met een voldaan gevoel weer naar huis gaat.
Sporten onder persoonlijke begeleiding
Wil jij voordat je begint met sporten in groepsverband eerst even alle aandacht gericht op jezelf? Of heb je ondersteuning nodig op meer gebieden dan alleen beweging? Bij Personal Fitness Nederland bieden we deze ondersteuning.
In ons Fit for Life-programma werken we samen aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Dit doen we door persoonlijke begeleiding omtrent beweging, voeding en mental coaching. Zo bieden we je alle kennis en tools zodat je de nieuwe gezonde leefstijl daadwerkelijk volhoudt.
Weet je niet zeker of het iets voor jou is? Kom erachter tijdens een intakegesprek. Meld je hieronder aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek!
Gratis intakegesprek!
Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.
Gerelateerde artikelen
Hoe beweging stress kan verminderen
Stress is een veelvoorkomend onderdeel van ons leven. Of het nu veroorzaakt wordt door werk, persoonlijke omstandigheden of dagelijkse verplichtingen, het kan een grote invloed hebben op onze gezondheid en welzijn. Gelukkig biedt regelmatige beweging een natuurlijke en effectieve manier om stress te verminderen en je mentale gezondheid te verbeteren. Hoe werkt dit precies? Laten we het uitleggen.
Personal trainer voor vrouwen met obesitas
Ben je op zoek naar een personal trainer voor vrouwen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor vrouwen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor vrouwen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.
Personal trainer voor mannen met obesitas
Ben je op zoek naar een personal trainer voor mannen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor mannen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor mannen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.
Zo word jij weer fit na een coronabesmetting
Ondanks dat de grote piek al een tijdje achter de rug is, heerst corona nog steeds. Heb je last van een hoestje of een zere keel? Je neemt het zekere voor het onzekere en brengt een bezoek aan de GGD of tovert de zoveelste zelftest uit de kast. En ja hoor: geveld door corona. De meesten zijn hier na maximaal 2 weken weer helemaal van hersteld. Maar sommigen kampen langdurig met klachten. We spreken in dat geval van long-covid. Je bent dan volledig hersteld van het virus, maar ervaart een flinke nasleep. Lees in dit artikel hoe je weer conditie kunt opbouwen na corona.