Tegenwoordig valt er genoeg te kiezen als het om plantaardige melk gaat. Ook al is ‘melk’ eigenlijk niet de goede benaming en mag het zo ook niet op de verpakking staan. Toch wordt er in de volksmond veelal nog gesproken over plantaardige ‘melk’ in plaats van drink. Elke variant heeft weer zijn eigen smaak, maar ook zijn eigen voedingswaarden. Benieuwd naar wat die verschillen eigenlijk zijn?
Wat is plantaardige drink?
Met plantaardige drink worden de dranken bedoeld die geen dierlijke producten bevatten. Dit is handig om te weten als je veganistisch eet, maar bijvoorbeeld ook wanneer je intolerant bent voor lactose.
Tegenwoordig heb je heel veel verschillende soorten plantaardige drinks. Denk aan sojadrink, amandeldrink, haverdrink, rijstdrink, kokosdrink en vaak verkrijgbaar met verschillende smaken.
Je kunt het gewoon drinken, maar het wordt ook vaak gebruikt voor de bereiding van havermoutpap en pannenkoeken of voor in je koffie.
Is plantaardige drink gezond?
Als je kijkt naar de voedingswaarde van plantaardige drink verschilt dit best veel met een dierlijke variant. Zo bevat plantaardige drink over het algemeen een stuk minder verzadigd vet dan dierlijke melk. Daarentegen bevat ‘normale’ melk wel meer eiwitten en is het een natuurlijk bron van calcium en vitamine B12. Als je kijkt naar de plantaardige drink dan bevat sojadrink het meeste eiwit. Vaak worden plantaardige drinks verrijkt met calcium, vitamine B12 of vitamine D. Wanneer je dan ook nog kiest voor een ongezoete variant, is een plantaardige drink een prima keuze.
Gratis intakegesprek!
Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.
Gerelateerde artikelen
Voedingsschema afvallen en sporten
Bewegen en een gezond voedingsschema gaan hand in hand samen bij afvallen. Regelmatig hoor je dat mensen moeilijk kunnen afvallen, ondanks dat ze veel sporten. Echter is sporten alleen niet belangrijk. Net zo belangrijk, en misschien wel belangrijker, is jouw voedingspatroon. Eet je meer calorieën dan dat je dagelijks verbrand? Dan val je niet af. Want maar liefst 75 procent van je gewichtsverlies wordt bepaald door wat je eet. Slechts 25 procent door beweging. Daarom is een goed en gezond voedingsschema in combinatie met voldoende bewegen belangrijk als je wilt afvallen.
5 tips voor een stabiele bloedsuikerspiegel
Suikerpieken; je hebt er vast weleens over gehoord. Het principe werkt heel simpel: als je iets eet stijgt je bloedsuikerspiegel, doordat de suikers uit je voeding in je bloedbaan terechtkomen. En hoe meer suikers je eet, hoe hoger de piek is. Het klinkt in eerst instantie misschien wat onschuldig, maar dat is het niet. Want als je bloedsuikerspiegel veel pieken en dalen kent, kan dit vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Dat moeten we dus voorkomen! Gelukkig zijn er veel goede tips om die genoemde schommelingen tegen te gaan. Deze delen we hieronder met je.
Voedingsschema om spiermassa te kweken
Veel mensen denken aan bodybuilders als ze het woord ‘spiermassa’ horen. Maar niet alleen bodybuilders zijn gebaat bij een goede partij spieren in hun lijf; ook voor de doorsnee persoon heeft het opbouwen of onderhouden ervan vele voordelen. Om maar wat voorbeelden te noemen: het ontlast botten en gewrichten, het verbetert je stofwisseling en het maakt dat je er fitter uitziet. Maar spiermassa opbouwen gebeurt niet in één dag; het heeft tijd nodig. En het is niet enkel een kwestie van trainen; ook voedingsschema’s kunnen jou helpen jouw doel te bereiken. Wij voorzien je van de nodige tips.