Herstellen na ziekte Wat is de beste manier?
12 juni 2024 Geschreven door: Jos VermeerGezonde leefstijl

Wie last heeft van een vervelende verkoudheid, wordt vaak geadviseerd om zijn of haar verstopte neus in de gezonde buitenlucht te steken. Heb je daarentegen te maken met griep, koorts of ernstigere verschijnselen, dan is het verstandig om per direct je bed op te zoeken. Maar hoe zit het met de periode na het ziek zijn: wat is de beste manier om na ziekte optimaal te herstellen?

Het herstel

Wanneer je wekelijks volop in beweging bent en lekker op schema zit, voelt het inlassen van een pauze als een grote tegenslag. Helaas is het in geval van ziekte even niet anders. Natuurlijk betekent dit niet dat je na al dat hoesten en proesten in bed moet blijven liggen. Sterker nog: zoek bij voorkeur een van onze sportscholen op! En train stapje voor stapje om rustig te herstellen.

Langzaam opbouwen als je weer beter bent

Het welbekende sportadvies luidt: voor elke dag dat je ziek bent, mag je twee dagen niet sporten. Mocht je je zo langzamerhand weer beter zijn gaan voelen, dan adviseren wij je om twee extra dagen in te zetten om weer op kracht te komen. Vervolgens bouw je met ons Fit For Life-programma het sporten weer op. Dankzij de deskundigheid van je personal trainer doe je dat op een effectieve en verantwoorde manier. Bovendien worden de wekelijkse oefeningen aangepast op jouw behoeften en kunnen. Om een terugval te voorkomen staat jouw gezondheid bij ons Fit For Life-programma op nummer één.

Gezonde en genoeg voeding

Ook nemen we gedurende het Fit for Life programma je voeding onder de loep. Met name wanneer je gezondheid in gevaar is (geweest), is het belangrijk om je lichaam met zoveel mogelijk verschillende voedingsmiddelen aan te sterken. Zo raden we aan je eetpatroon te vullen met voldoende koolhydraten, mineralen, vitaminen en vezels. Zorg ook dat je calorie-inname hoog genoeg is, want ziek zijn gaat vaak gepaard met gewichtsverlies. Dankzij het wekelijkse weegmoment dat in het programma zit, blijven jouw coach en gewichtsconsulent gedurende het herstelproces op de hoogte van de stand van zaken.

Ja, ik voel me weer beter en wil graag weer fit worden

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept. Tijdens de intake kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en maak je kennis met ons Fit for Life programma.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

personal trainer vrouwen obesitas
Gezonde leefstijl

Personal trainer voor vrouwen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer voor vrouwen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor vrouwen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor vrouwen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mannen
Gezonde leefstijl

Personal trainer voor mannen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer voor mannen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor mannen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor mannen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.

Bekijk dit advies

fit worden na corona besmetting
Gezonde leefstijl

Zo word jij weer fit na een coronabesmetting

Ondanks dat de grote piek al een tijdje achter de rug is, heerst corona nog steeds. Heb je last van een hoestje of een zere keel? Je neemt het zekere voor het onzekere en brengt een bezoek aan de GGD of tovert de zoveelste zelftest uit de kast. En ja hoor: geveld door corona. De meesten zijn hier na maximaal 2 weken weer helemaal van hersteld. Maar sommigen kampen langdurig met klachten. We spreken in dat geval van long-covid. Je bent dan volledig hersteld van het virus, maar ervaart een flinke nasleep. Lees in dit artikel hoe je weer conditie kunt opbouwen na corona.

Bekijk dit advies

sporten met gezondheidscoach
Gezonde leefstijl

Aan de slag met een gezondheidscoach, iets voor jou?

Wil jij ook graag een gezonde geest en een vitaal lichaam? Maar weet je niet goed hoe je dat zelfstandig aan moet pakken? Dan is samenwerken met een gezondheids-coach misschien wel iets voor jou. Wat een gezondheidscoach precies doet? En hoe deze jou kan helpen? Wij leggen het je uit.

Bekijk dit advies