Herstellen na een knieblessure Kies voor de juiste begeleiding
6 juni 2024 Geschreven door: Jos VermeerFysieke klachten en pijn

Heb je last van een knieblessure en heeft de arts je geadviseerd om te bewegen? Ook dan kun je bij Personal Fitness Nederland terecht. Onze personal trainers kunnen je hierin op een goede manier begeleiden.

Wat is een knieblessure?

Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht dooroverbelasting, een verkeerde beweging of een verdraaiing. Deze blessure ontstaat het meest tijdens het sporten (voetbal, hardlopen). Uiteraard dien je bij ernstige klachten altijd een arts of fysiotherapeut te raadplegen.

Wat kun je doen bij een knieblessure?

Gedoseerd en gelijkmatig bewegen is belangrijk. Indien de verbinding niet sterk, stevig en stabiel is of wanneer er sprake is van zwelling wordt afgeraden om dit lichaamsdeel te trainen. Onze personal trainers beschikken over de kennis om u in deze periode op een verantwoorde manier toch te laten sporten. Daarbij zal het kniegewricht worden ontzien.

Waarom trainen met een personal trainer?

Met bewegen houd je je lichaam soepel. Maar bij een knieblessure is een goed opgesteld schema van essentieel belang. Om te voorkomen dat je je lichaam op de verkeerde manier belast moet je dit natuurlijk wel onder begeleiding doen. Er mag bij geen enkele oefening een toename van pijn optreden. Er zijn oefeningen die voor mensen met een knieblessure totaal ongeschikt zijn, hierdoor is het zeer belangrijk om met deze klachten te trainen met een ervaren personal trainer.

Onze personal trainers zijn ervaren met knieblessures en kunnen je op basis van jouw klachten vertellen welke oefeningen jij het beste kunt doen om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te herstellen.

Wat moet ik doen als de klachten verdwenen zijn?

Bewegen blijft ook na het herstel belangrijk om nieuwe klachten te voorkomen. Wij adviseren mensen dan ook om na het herstel van een knieblessure vooral te blijven trainen om de spieren in een goede conditie te houden. Uiteraard kun je dit blijven doen bij Personal Fitness Nederland. Wij kunnen jou, met een nieuw trainingsschema, helpen om fit en gezond te blijven.

Hoe kan ik een knieblessure voorkomen

  • Voldoende bewegen
  • Zorg voor een goede warming up voor en cooling down na het trainen
  • Doe oefeningen die de spieren en pezen rondom jouw kniegewricht versterken
  • Let op je gewicht
  • Blijf energiek en gezond

Meer weten?

Vul dan het intakegesprek formulier onderaan deze pagina in. Wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

oefeningen op heupklachten te verminderen
Fysieke klachten en pijn

Last van heupklachten? Deze oefeningen verminderen je pijn

Pijnlijke klachten die zich in en rondom de heup vinden. Hoewel veel mensen vermoeden dat deze pas op latere leeftijd voorkomen, is dat niet altijd het geval. Ook jongere lichamen kunnen ermee te kampen krijgen. Sommige heupklachten zijn zelfs aangeboren. Om de pijn die bij heupklachten komt kijken te verhelpen, zetten wij de meest effectieve oefeningen voor je op een rij.

Bekijk dit advies

van stijve nek afkomen
Fysieke klachten en pijn

Hoe kom je van een stijve nek af?

Een stijve nek kan heel vervelend zijn. Je kunt bepaalde bewegingen niet maken, of ervaart veel last of pijn van je spieren. Maar hoe ontstaan deze nekklachten? En hoe kom je van een stijve nek af? Wij leggen het je uit en zetten de beste tips voor je op een rij.

Bekijk dit advies

zwanger rugpijn
Fysieke klachten en pijn

Zo verlicht je rugpijn tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap maakt het lichaam een heleboel veranderingen door. Helaas gaan deze veranderingen vaak gepaard met zeurende pijn en vervelende klachten. Een veelvoorkomend fenomeen bij zwangere vrouwen is rugpijn. En daarbij vaak in de onderug. In deze blog leggen we je uit hoe het komt dat je tijdens een zwangerschap vaak juist dit soort rugklachten ervaart. En we geven je tips waarmee je het kunt verlichten. Waardoor je wat meer kunt genieten van die speciale negen maanden.

Bekijk dit advies

Sporten met spierpijn
Fysieke klachten en pijn

Is sporten met spierpijn wel gezond?

In hoofdlijnen zijn er drie verschillende soorten spierpijn, allen met verschillende oorzaken. We geven je in dit artikel meer uitleg.

Bekijk dit advies