Wanneer je een actieve leefstijl hebt, vraag je immers heel wat van je lichaam. Gezonde voeding is essentieel om de motor van je lichaam op volle toeren te laten draaien. Maar ook wanneer je net start met sporten, wil je je voeding aanpassen op je activiteit. Zo zorg je ervoor dat je altijd voldoende bouw- en brandstoffen in je lichaam hebt en je het uiterste uit jezelf kan halen.
De vier basisregel voor een sportdieet
Een sportdieet moet óók aan alle eisen van een ‘normaal’ voedingspatroon voldoen. Wanneer je sport, heb je je vitamines en mineralen net zo hard nodig dan wanneer je niet sport. Zorg dat je als sporter dus veelzijdig blijft eten, en niet alleen rijst met kip kiest.
Lees hieronder de vier basisregels omtrent gezonde voeding voor sporters:
Dagelijks gezond basisvoeding
Een sportdieet moet óók aan alle eisen van een ‘normaal’ voedingspatroon voldoen. Wanneer je sport, heb je je vitamines en mineralen net zo hard nodig dan wanneer je niet sport. Zorg dat je als sporter dus veelzijdig blijft eten, en niet alleen rijst met kip kiest.
Lees hieronder de vier basisregels omtrent gezonde voeding voor sporters:
Dagelijks gezond basisvoeding
Een goede basisvoeding bevat koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten ook de nodige vitamines, mineralen en voedingsvezels.
Koolhydraten als brandstof
De hoeveelheid koolhydraten dat je nodig hebt, hangt af van de sport dat je beoefent en hoe intensief en vaak je sport.
Eiwitten voor herstel
Als je twee keer per week of vaker intensief sport, dan hebben je spieren extra eiwitten nodig om goed te kunnen herstellen. Te weinig eiwitten zorgen ervoor dat je minder goed herstelt en ook mind goed presteert.
Vochtverlies leidt tot prestatieverlies
Drink minimaal 1,5 liter. Het is belangrijk om voldoende te drinken, je hebt namelijk vocht nodig om afvalstoffen af te voeren en je lichaamstemperatuur te handhaven. Dus niet alleen gezonde voeding is belangrijk, ook voldoende water drinken!
Optimaal presteren in jouw sport!
Personal Fitness Nederland helpt je graag met optimaal presteren in jouw sport, of je nu recreatief voetbalt of professioneel hardloopt. Misschien heb je een bepaald doel voor ogen, zoals een berg beklimmen of naar Frankrijk fietsen? Wat jouw doel ook is, het Fit for Life programma zorgt ervoor dat jij een levensstijl creëert waarbij je voldoende bouw-en brandstoffen krijgt, een gezond gewicht krijgt en behoudt en daardoor bruist van de energie. Benieuwd wat nu écht gezonde voeding is voor sporters?
Persoonlijk voedingsadvies
Tijdens het programma ontvang je wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen.
Ja, ik wil optimaal presteren
Ga samen met jouw personal trainer aan de slag om jouw doel te behalen. Geen wondermiddeltjes of beloftes die niet nagekomen worden, maar een bewezen en erkend Fit for Life programma inclusief persoonlijk voedingsadvies. Vul nu het formulier onderaan deze pagina in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om een gratis intakegesprek met je te plannen.
Gratis intakegesprek!
Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.
Gerelateerde artikelen
Voedingsschema afvallen en sporten
Bewegen en een gezond voedingsschema gaan hand in hand samen bij afvallen. Regelmatig hoor je dat mensen moeilijk kunnen afvallen, ondanks dat ze veel sporten. Echter is sporten alleen niet belangrijk. Net zo belangrijk, en misschien wel belangrijker, is jouw voedingspatroon. Eet je meer calorieën dan dat je dagelijks verbrand? Dan val je niet af. Want maar liefst 75 procent van je gewichtsverlies wordt bepaald door wat je eet. Slechts 25 procent door beweging. Daarom is een goed en gezond voedingsschema in combinatie met voldoende bewegen belangrijk als je wilt afvallen.
5 tips voor een stabiele bloedsuikerspiegel
Suikerpieken; je hebt er vast weleens over gehoord. Het principe werkt heel simpel: als je iets eet stijgt je bloedsuikerspiegel, doordat de suikers uit je voeding in je bloedbaan terechtkomen. En hoe meer suikers je eet, hoe hoger de piek is. Het klinkt in eerst instantie misschien wat onschuldig, maar dat is het niet. Want als je bloedsuikerspiegel veel pieken en dalen kent, kan dit vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Dat moeten we dus voorkomen! Gelukkig zijn er veel goede tips om die genoemde schommelingen tegen te gaan. Deze delen we hieronder met je.
Voedingsschema om spiermassa te kweken
Veel mensen denken aan bodybuilders als ze het woord ‘spiermassa’ horen. Maar niet alleen bodybuilders zijn gebaat bij een goede partij spieren in hun lijf; ook voor de doorsnee persoon heeft het opbouwen of onderhouden ervan vele voordelen. Om maar wat voorbeelden te noemen: het ontlast botten en gewrichten, het verbetert je stofwisseling en het maakt dat je er fitter uitziet. Maar spiermassa opbouwen gebeurt niet in één dag; het heeft tijd nodig. En het is niet enkel een kwestie van trainen; ook voedingsschema’s kunnen jou helpen jouw doel te bereiken. Wij voorzien je van de nodige tips.