Buikvet verbranden als vrouw: waar moet je op letten? Buikvet? Nee bedankt!
20 juni 2024 Geschreven door: Petra VermeerGezond afvallen

Wil je als vrouw buikvet verbranden? Het liefste heb je er zo min mogelijk van. En toch heeft iedereen wel wat vet bij zijn buik. Buikvet heeft dan ook een belangrijke functie, namelijk het beschermen van de organen in je lichaam. Maar overtollig buikvet kan ongezond zijn.

Voorkom hart- en vaatziekten

Zo verhoogt het je cholesterolwaarden en de kans op hart- en vaatziekten. De belangrijkste reden voor veel vrouwen om dit hardnekkige vet te verbranden? Die mooie, platte buik. Maar een strakke core krijgen is niet makkelijk. Personal Fitness Nederland kan jou hiermee helpen.

Wil jij ook:

  • 5, 10, 15 of 20+ kg afvallen met blijvend resultaat
  • Blijvend van je buikvet afkomen
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek.

Met onze do’s en don’ts helpen we je alvast een eindje op weg om als vrouw buikvet te verbranden.

Buikvet verliezen als vrouw: alleen buikspieroefeningen zijn niet genoeg

Als vrouw heb je voor een sixpack een vetpercentage nodig tussen de 19% en 22%. Buikspieroefeningen doen tot je een ons weegt? Helaas, dat gaat je niet helpen aan die platte buik. Plaatselijk vet verbranden is namelijk onmogelijk. Om buikvet te verliezen moet je dan ook vet verbrandende oefeningen uitvoeren die je hele lichaam aanpakken. Dus wat moet je doen om af te vallen, dat hardnekkige buikvet te verbranden en jezelf om te toveren tot een slanke vrouw?

Cardio- en krachttraining

Bewegen, bewegen, bewegen. Wil je buikvet verbranden als vrouw zijnde? Dan is stilzitten geen optie. Door cardiotraining, krachttraining of een combinatie daarvan, is die platte buik binnen handbereik. Zo kun je kiezen voor een duursport als hardlopen, fietsen of zwemmen. Voor een korte, intensieve training kies je voor HIIT: High Intensity Interval Training. Hier voer je in enkele minuten verschillende oefeningen uit, zo vaak als je kunt. Tenslotte kun je door je spieren te trainen meer calorieën verbranden. Ook na je workout. Vooral de oefeningen waarbij je grotere of meerdere spiergroepen traint, zorgen voor veel vetverbranding. Denk hierbij aan squats, deadlifts en lunges. Al deze manieren dragen bij om buikvet te verliezen als vrouw.

Afvallen van buikvet als vrouw? Let op je voeding!

Sporten is belangrijk wanneer je wil afvallen rond je buik. Maar met alleen sporten kom je er niet. Want krijg je meer calorieën binnen dan dat je verbruikt? Dan is sporten zinloos. Daarom is ook de juiste voeding van groot belang wanneer je een platte buik wil. Wat kun je het beste eten en drinken? En wat kun je beter laten staan? Met deze tips verbrand je effectiever buikvet als vrouw zijnde.

Eet meer eiwitten om als vrouw meer buikvet te verbranden

Voedingsproducten met veel eiwitten (proteïne) zorgen voor veel energie. Handig in combinatie met sporten. Bovendien worden deze eiwitten heel langzaam verwerkt. Daardoor kun je ze langer inzetten als energiebron voor je lichaam dan bijvoorbeeld vetten en koolhydraten. Proteïne geeft ook langer een vol gevoel. Zo heb je minder (vaak) honger en laat je ongezonde snacks makkelijker in de kast staan. Je vindt eiwitten o.a. in vis, vlees, kip, ei, noten, zaden en pitten.

Eet meer vezels

Ook vezels zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten. Zo eet je automatisch kleinere porties. Daarnaast dragen ze bij aan een goede spijsvertering. Werken je darmen beter? Dan haal je meer voedingsstoffen uit je voeding en heb je minder calorieën nodig. Je eet dus minder, maar krijgt wél meer voedingsstoffen binnen. Een win-win situatie! Welke producten hebben veel vezels? Dat zijn bijvoorbeeld noten, zaden, pitten, groenten en fruit, maar ook volkorenbrood en -pasta, zilvervliesrijst, havermout, kikkererwten en bonen. Voldoende vezels eten helpen ook bij het verbranden van buikvet bij een vrouw.

Eet natuurlijke en onbewerkte producten

Veel producten in de supermarkt komen uit de fabriek. Denk aan koek, snoep, chips en chocolade, maar ook aan kant-en-klare gerechten of kruidenmixen. Hier zijn vaak een hoop smaakstoffen zoals suikers en zout aan toegevoegd. Deze ‘snelle suikers’ zorgen ervoor dat je snel te veel van deze producten eet, terwijl ze niet lang voor een vol gevoel zorgen. Voedingsstoffen als vitaminen en mineralen missen juist in deze producten. Door natuurlijk en onbewerkt te eten houd je controle over wat je lichaam binnenkrijgt.

Vermijd frisdranken, vruchtensappen en alcohol

Calorieën drinken? Super zonde! Frisdranken en vruchtensappen zitten bomvol suiker. Alcohol remt je vetverbranding en de overtollige energie wordt als vet rond je buik opgeslagen. Een killer dus wanneer je wilt afvallen en buikvet wilt verliezen als vrouw. Drink in plaats van deze dikmakers liever water (eventueel met wat komkommer, gember, citroen of munt), thee of koffie. Let op: te veel koffie brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Drink daarom niet meer dan 4 kopjes per dag.

Slaap voldoende en beperk stress

Wist je dat een goede nachtrust ook enorm belangrijk is voor je gezondheid? Wanneer je slaapt herstelt je lichaam. Dat is niet alleen goed voor je mentale gezondheid. Het zorgt ook voor een gezonder lichaam. Een volwassen mens heeft elke nacht gemiddeld 8 uur slaap nodig. Een langdurig slaaptekort vergroot onder andere de kans op ernstig overgewicht. Voldoende slaap helpt dus bij het verbranden van buikvet bij een vrouw. Ook stress brengt het afvallen in gevaar. Wanneer je lange tijd veel stress ervaart, maak je extra cortisol aan. Dit stofje stuurt het vet linea recta naar je buik. Ook zorgt een hoog cortisolgehalte voor ‘lekkere trek’, waardoor je zin krijgt in voeding met veel vet en suiker. Dit helpt natuurlijk niet in het afvalproces.

Als vrouw hulp nodig bij het verbranden van buikvet?

Kom je er met deze tips nog niet helemaal uit? Kijk dan eens naar ons Fit for Life-programma. Je ontvangt elke week personal training en voedingsschema’s die jou helpen afvallen als vrouw: dus ook buikvet verliezen hoort daarbij! Daarnaast ondersteunt een mental coach je bij jouw fysieke en mentale uitdagingen. Wil jij ook:

  • 5, 10, 15 of 20+ kg afvallen met blijvend resultaat
  • Blijvend van je buikvet afkomen
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Je krijgt van ons geheel vrijblijvend een gratis intakesprek, dus probeer het eens! Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op voor een intakegesprek.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

afvallen tijdens zwangerschap
Gezond afvallen

Afvallen tijdens zwangerschap

Als jij wilt afvallen tijdens je zwangerschap dan is het belangrijk dat je dat met begeleiding doet. Jij en je ontwikkelende baby hebben been bepaald aantal calorieën nodig zodat jullie beide de stoffen krijgen die jullie nodig hebben. Je baby moet groeien en de best mogelijke start krijgen in het leven. Gewicht verliezen tijdens de zwangerschap is niet gevaarlijk als je het onder begeleiding doet van een specialist. En bij Personal Fitness Nederland bieden we je dan alle hulp om dit veilig te doen.

Bekijk dit advies

afvallen onder begeleiding
Gezond afvallen

Afvallen onder begeleiding

Als jij gewicht wilt verliezen is afvallen onder begeleiding het beste wat je kunt doen. En dat is precies wat wij bieden bij Personal Fitness Nederland. Bij ons krijg je een persoonlijke coach die fungeert als een trainer, een voedingsdeskundige en een mindset coach. Je krijgt dus een totaaloplossing aangeleverd waarmee jij het gewicht bereikt waar je je goed bij voelt.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mensen obesitas
Gezond afvallen

Personal trainer voor mensen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer gericht op mensen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze personal trainers helpen jou om je doelen te bereiken; tegelijkertijd bestrijd je ook veel ziektes die met zwaarlijvigheid gepaard gaan – lichaamsbeweging kan helpen bij diabetes-gerelateerde problemen en verlaagt ook je bloeddruk. Personal Fitness Nederland kan jou hierbij helpen.

Bekijk dit advies

afvallen met wielrennen
Gezond afvallen

Afvallen met wielrennen

Wielrennen is in korte tijd enorm in populariteit gestegen. Het is de perfecte hobby voor in de buitenlucht: ontspannend én gezond! Je verbrandt met het fietsen namelijk enorm veel calorieën. Wielrennen is dan ook een van de beste manieren om snel gewicht te verliezen. Maar hoe en waarom werkt afvallen door te wielrennen? Het antwoord lees je in dit blog.

Bekijk dit advies