Je wilt wat afvallen bij je armen: wat nu? Alles hangt samen met de juiste voeding, mindset en training
20 juni 2024 Geschreven door: Harry RaaijmakersGezond afvallen

Voor veel mensen is het herkenbaar; wanneer je zwaait beweegt niet alleen je hand, maar er wiebelt ook van alles mee onder je bovenarm. Dikkere armen zijn één van de grootste onzekerheden van zowel vrouwen als mannen. Veel mensen voelen zich dan ook het meest comfortabel wanneer ze hun bovenarmen kunnen verbergen onder lange mouwen. Maar wist je dat het afvallen rond je armen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn? Alles hangt samen met de juiste voeding, mindset en training. In dit blog lichten we de 5 meest effectieve oefeningen uit op gebied van krachttraining die je helpen af te komen van die kipfilets. Het enige dat je nodig hebt is een set dumbbells. Hierdoor kunnen die lange mouwen terug de kast in en voel jij je weer zelfverzekerd genoeg om je favoriete jurk of shirt met korte mouwen aan te trekken.

Oefening 1. Triceps kickback

Ga staan en buig iets voorover. Houd je knieën licht gebogen, neem in elke hand een gewicht en houd je ellebogen gebogen langs je zij. Strek je armen naar beneden, zodat ze één lijn vormen met je rug. Breng je armen daarna terug in de gebogen positie langs je zij. Herhaal deze oefening 10 keer.

Oefening 2. Triceps dip

Leg de gewichten op de grond en plaats je handen met gestrekte armen op de bovenkant. Je voeten en handen richt je naar voren. Til je billen van de grond, buig je armen en laat je wat naar beneden zakken. Duw jezelf daarna weer terug omhoog in de startpositie.

Oefening 3. Upright row

Ga staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd een gewicht in elke hand. Til de dumbbells omhoog door je ellebogen omhoog te bewegen richting je borst. Breng ze daarna terug naar je middel in startpositie.

Oefening 4. Biceps curl

Houd de gewichten vast en laat ze langs je lichaam hangen met je handpalmen naar voren gericht. Houd je rug recht en je borst naar voren. Probeer zonder je bovenarmen te bewegen de gewichten naar je schouders te tillen. Laat de gewichten daarna weer naar beneden zakken langs je lichaam in de startpositie.

Oefening 5. Rear delt fly

Houd de gewichten vast en zet je voeten wat uit elkaar. Houd je knieën wat gebogen en buig iets voorover. Laat je armen recht naar beneden hangen. Richt je handpalmen naar je lichaam. Breng beide armen omhoog en druk hierbij de schouderbladen richting elkaar. Breng ze daarna weer naar de beginpositie.

Let op: goede houding is belangrijk!

Om blessures te voorkomen en de oefeningen zo effectief mogelijk uit te voeren is het zaak dat je een goede houding hebt. Wanneer je weet wat je doet, zijn deze oefeningen een goede manier om af te vallen rond je armen. Heb je nu geen idee waar je moet beginnen? Of weet je niet zeker of je de goede houding te pakken hebt? Dan is het verstandig om professionele begeleiding te zoeken. Bij Personal Fitness Nederland bieden wij jou deze begeleiding door middel van ons Fit for Life-programma.

Het Fit for Life-programma

Zoals benoemd hangt afvallen bij je armen samen met goede training, de juiste voeding en een positieve mindset. Dit is dan ook de kern van het Fit for Life-programma. Samen met één van onze personal trainers stellen we een trainingsschema op, waarbij je onder begeleiding sport in een fitnessstudio bij jou in de buurt. Heb je geen tijd om op locatie te sporten? Dan zorgen wij voor de juiste tools om thuis aan de slag te gaan. Naast het sporten met een personal trainer werk je ook met een voedingsconsulent, die een op maat gemaakt voedingsschema samenstelt. Dit persoonlijke voedingsschema zorgt ervoor dat je de juiste stoffen binnenkrijgt die passen bij jouw eigen doel en sport-schema. Bij tegenslagen kan het moeilijk zijn om de positieve energie vast te houden. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen staat er een personal coach voor je klaar. Deze helpt je met het bereiken van een positieve mindset. Hierdoor val je niet alleen af; je neemt ook echt een nieuwe, gezonde leefstijl aan. Eentje die je daadwerkelijk je leven lang volhoudt, ook nádat je dat armvet verloren bent.

Gratis intakegesprek

Ben jij klaar voor een grote verandering in je leven? En wil je naast het afvallen rond je armen misschien nóg wat meer uit jezelf halen? Dan hebben wij een voorstel. Personal Fitness Nederland biedt nu tijdelijk een gratis intakegesprek aan van het Fit for Life-programma. Maak vrijblijvend kennis met onze coaches, ga een week lang aan de slag met het programma, en bepaal daarna zelf of het bij je past of niet. Als je hier je gegevens invult, nemen wij contact met je op voor een intakegesprek. Heb je andere vragen of wil je meer informatie? Dan kun je altijd terecht op onze website.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

afvallen tijdens zwangerschap
Gezond afvallen

Afvallen tijdens zwangerschap

Als jij wilt afvallen tijdens je zwangerschap dan is het belangrijk dat je dat met begeleiding doet. Jij en je ontwikkelende baby hebben been bepaald aantal calorieën nodig zodat jullie beide de stoffen krijgen die jullie nodig hebben. Je baby moet groeien en de best mogelijke start krijgen in het leven. Gewicht verliezen tijdens de zwangerschap is niet gevaarlijk als je het onder begeleiding doet van een specialist. En bij Personal Fitness Nederland bieden we je dan alle hulp om dit veilig te doen.

Bekijk dit advies

afvallen onder begeleiding
Gezond afvallen

Afvallen onder begeleiding

Als jij gewicht wilt verliezen is afvallen onder begeleiding het beste wat je kunt doen. En dat is precies wat wij bieden bij Personal Fitness Nederland. Bij ons krijg je een persoonlijke coach die fungeert als een trainer, een voedingsdeskundige en een mindset coach. Je krijgt dus een totaaloplossing aangeleverd waarmee jij het gewicht bereikt waar je je goed bij voelt.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mensen obesitas
Gezond afvallen

Personal trainer voor mensen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer gericht op mensen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze personal trainers helpen jou om je doelen te bereiken; tegelijkertijd bestrijd je ook veel ziektes die met zwaarlijvigheid gepaard gaan – lichaamsbeweging kan helpen bij diabetes-gerelateerde problemen en verlaagt ook je bloeddruk. Personal Fitness Nederland kan jou hierbij helpen.

Bekijk dit advies

afvallen met wielrennen
Gezond afvallen

Afvallen met wielrennen

Wielrennen is in korte tijd enorm in populariteit gestegen. Het is de perfecte hobby voor in de buitenlucht: ontspannend én gezond! Je verbrandt met het fietsen namelijk enorm veel calorieën. Wielrennen is dan ook een van de beste manieren om snel gewicht te verliezen. Maar hoe en waarom werkt afvallen door te wielrennen? Het antwoord lees je in dit blog.

Bekijk dit advies