5 voordelen van afvallen in de sportschool Ga voor efficiëntie
10 juni 2024 Geschreven door: Harry RaaijmakersGezond afvallen

Thuis sporten klinkt ideaal. Je hoeft de deur niet uit en kunt trainen op elk tijdstip van de dag. Handig als het slecht weer is. Of als je druk bent en nog even gauw wil sporten voordat je aan je werkdag begint. Bovendien kost thuis afvallen je (bijna) niets. Toch zijn er genoeg redenen om juist te kiezen voor het afvallen in de sportschool. We delen er vijf.

1. Je hebt alles binnen handbereik

Door wekelijks of maandelijks contributie te betalen, heb je toegang tot alle fitnessmaterialen, kennis en faciliteiten die jouw sportschool te bieden heeft. Mogelijk heb je hulp nodig bij het sporten en afvallen. Gelukkig is die hulp in de gym dichtbij. Zorg wel dat je kiest voor een goede sportschool. Daar leggen medewerkers graag uit hoe je de apparatuur gebruikt of hoe je oefeningen op de juiste manier uitvoert. Hierbij kijken ze met een deskundig oog naar je houding. Ideaal als je net begint met sporten. En enorm belangrijk om blessures te voorkomen. Ook kun je professionele hulp inschakelen om zo effectief mogelijk te trainen. Zo verspil je geen tijd aan oefeningen die je niet dichterbij je streefgewicht brengen. Vaak kun je in de sportschool een schema laten opstellen met geschikte oefeningen om vet te verbranden. Makkelijker afvallen dan in de sportschool gaat niet!

2. Je kunt op veel manieren trainen

De mogelijkheden om te trainen in de sportschool zijn eindeloos. Zo kun je zelf op gaan trainen of juist groepslessen volgen. Elke week naar spinning, zumba, clubpower of Pilates? Gezellig én effectief. Vergeet natuurlijk ook het buikspierkwartier niet. Liever geen groepslessen, maar op eigen houtje afvallen in de sportschool? Kies dan voor cardio- of krachttraining. Of een combinatie van die twee. Denk bijvoorbeeld aan een uur op de loopband, crosstrainer of roeitrainer. Of juist een kortere, intensieve HIIT (High Intensity Interval Training) met fitnessapparatuur of (lichaams)gewicht. Door je spieren te trainen verbrand je ook na je training calorieën. Zeker het trainen van grote spiergroepen stimuleert je vetverbranding. Doe dus vooral een rondje squats, deadlifts en lunges. Met zo veel opties moet dat afvallen in de sportschool zeker lukken.

3. Je hebt weinig afleiding

Ben je in de sportschool, dan train je. Thuis gaat het er nog wel eens anders aan toe. Die telefoon en tv zijn toch binnen handbereik. En dat komt het sporten niet ten goede. Wat afvallen in de sportschool extra fijn maakt is de ontspanning die het geeft doordat je in een andere omgeving bent. Zo maak je je hoofd even helemaal leeg. En plof je daarna weer met een voldaan gevoel lekker thuis op de bank.

4. Je traint effectiever

Dat je effectiever traint in de sportschool, heeft natuurlijk te maken met het feit dat je weinig afleiding hebt. Maar er is nog een reden. Want een kwartier na aankomst in de sportschool alweer vertrekken? Dat gaat niet. Grote kans dat ook jij bewijsdrang hebt. In de eerste plaats naar jezelf (je kunt het!). Maar ook naar anderen. Natuurlijk wil jij laten zien dat je die zware gewichten kunt tillen. En dat je keurig je schema met pittige oefeningen volgt. Helemaal als er af en toe een trainer met je meekijkt. Thuis hou je het toch wat sneller voor gezien. Die laatste twee oefeningen overslaan? Dat ziet toch niemand…

5. Het is er gezellig!

Het leukste voordeel van afvallen in de sportschool is toch wel de gezelligheid! Door samen met een vriend(in) of buddy sporten. Misschien kom je er onverwachts wel bekenden tegen. Of ken je juist nog niemand en wil je contact leggen met nieuwe mensen. Een sociaal uurtje dus! In de sportschool afvallen is daarmee niet alleen effectief, maar ook enorm gezellig!

Afvallen in de sportschool met begeleiding

Heb je weinig ervaring met fitness, moeite om jezelf te (blijven) motiveren of geen idee welke oefeningen jou nou écht helpen je doelen te bereiken? Kies dan voor afvallen in de sportschool met begeleiding. Dat kan bij Personal Fitness Nederland. Je krijgt een persoonlijk trainingsschema met de juiste oefeningen voor jouw wensen en doelen. Dit is nooit saai! We zorgen namelijk voor een afwisselend en uitdagend programma. Ook tijdens je training is jouw personal coach aanwezig om jou te begeleiden en motiveren. Daarnaast krijg je een voedingsadvies op maat. Zo leer je wat je wel en beter niet kunt eten om die overtollige kilo’s te verliezen. En met onze mental coach overwin je iedere uitdaging. Meld je aan voor een gratis intakegesprek en wij maak kennis met ons Fit for Life programma.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

afvallen tijdens zwangerschap
Gezond afvallen

Afvallen tijdens zwangerschap

Als jij wilt afvallen tijdens je zwangerschap dan is het belangrijk dat je dat met begeleiding doet. Jij en je ontwikkelende baby hebben been bepaald aantal calorieën nodig zodat jullie beide de stoffen krijgen die jullie nodig hebben. Je baby moet groeien en de best mogelijke start krijgen in het leven. Gewicht verliezen tijdens de zwangerschap is niet gevaarlijk als je het onder begeleiding doet van een specialist. En bij Personal Fitness Nederland bieden we je dan alle hulp om dit veilig te doen.

Bekijk dit advies

afvallen onder begeleiding
Gezond afvallen

Afvallen onder begeleiding

Als jij gewicht wilt verliezen is afvallen onder begeleiding het beste wat je kunt doen. En dat is precies wat wij bieden bij Personal Fitness Nederland. Bij ons krijg je een persoonlijke coach die fungeert als een trainer, een voedingsdeskundige en een mindset coach. Je krijgt dus een totaaloplossing aangeleverd waarmee jij het gewicht bereikt waar je je goed bij voelt.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mensen obesitas
Gezond afvallen

Personal trainer voor mensen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer gericht op mensen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze personal trainers helpen jou om je doelen te bereiken; tegelijkertijd bestrijd je ook veel ziektes die met zwaarlijvigheid gepaard gaan – lichaamsbeweging kan helpen bij diabetes-gerelateerde problemen en verlaagt ook je bloeddruk. Personal Fitness Nederland kan jou hierbij helpen.

Bekijk dit advies

afvallen met wielrennen
Gezond afvallen

Afvallen met wielrennen

Wielrennen is in korte tijd enorm in populariteit gestegen. Het is de perfecte hobby voor in de buitenlucht: ontspannend én gezond! Je verbrandt met het fietsen namelijk enorm veel calorieën. Wielrennen is dan ook een van de beste manieren om snel gewicht te verliezen. Maar hoe en waarom werkt afvallen door te wielrennen? Het antwoord lees je in dit blog.

Bekijk dit advies