Afvallen en slankere benen, hoe pak je dat aan? Tips en oefeningen
10 juni 2024 Geschreven door: Harry RaaijmakersGezond afvallen

Ben je best tevreden over je lichaam, maar droom je van slankere benen? Zitten jouw broeken net iets te strak, of wil je dat leuke rokje weer eens uit de kast trekken? We helpen je graag met het bereiken van jouw afvaldoel. In dit blog delen we tips en oefeningen voor het afvallen bij je benen. Ook lichten we toe wat wij van Personal Fitness Nederland kunnen betekenen in jouw strijd. Ben jij klaar voor verandering? Lees dan snel verder!

Hoe kun je afvallen bij je benen?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: vet verliezen bij je benen is lastig. Helaas is vet bij je benen het laatste dat je verliest wanneer je gaat afvallen. Maar hoe lastig het ook is, onmogelijk is het zeker niet. Om aan de slag te kunnen met het afvallen van beenvet moet je weten wat voor soort benen je hebt. Heb je dikke benen? Of juist gespierde? Als je veel spierweefsel in je benen hebt, dan zul je nooit hele slanke benen krijgen door alleen vet te verbranden. Je moet dus eerst weten wat je doel is; het verliezen van vet, of juist het afslanken van gespierde benen. Een personal trainer kan een ‘beentest’ bij je doen om te kijken wat de beste manier is om centimeters te verliezen rond je benen.

Cardio voor slankere benen

Om te kunnen afvallen bij je benen is beweging heel belangrijk. We adviseren daarom om je minstens 3 keer per week in het zweet te werken. Kies voor cardio training wanneer je geen spieren wilt kweken, maar wel vet wilt verbranden. Denk hierbij aan fietsen of hardlopen. Wanneer je juist vetweefsel wilt verbranden én spiermassa wilt kweken, kies dan voor krachttraining. Met een workout die speciaal voor jou op maat gemaakt is door een personal trainer, ga je met de juiste spiergroepen aan de slag. Hierdoor kun je effectief vet verliezen bij je benen.

Squat je slank

Wil je thuis aan de slag met oefeningen voor slankere benen? Dan is de squat dé oefening voor jou. Hiermee train je een groot deel van je lichaam, waaronder je benen. Squatten heeft nog meer voordelen: je werkt aan een betere coördinatie, evenwicht, flexibiliteit en houding. Met squats bouw je meer spierweefsel op dan met welke andere oefening dan ook. En hoe meer spiermassa je hebt, des te meer calorieën je verbrandt. Win-win dus!

Heb geduld

Je hebt de knop omgezet en bent gestart met jouw nieuwe levensstijl: veel bewegen en gezond eten. Raak je toch dat overtollige vet bij je benen niet kwijt? Geef niet op! De benen zijn de laatste plekken van je lichaam waar je vet zult verliezen. Heb dus geduld en probeer gemotiveerd te blijven. Vind je dit lastig? Afvallen valt of staat met de juiste mindset. Zorg voor een positieve instelling. Dan voel je je mentaal krachtiger en houd je het afvallen wat makkelijker vol. Met behulp van mentale kracht kun je jouw doel – afvallen bij je benen – écht bereiken.

Afvallen bij je benen met het Fit for Life-programma

Lukt het maar niet om je beenomvang te laten slinken? En kun je ondanks onze bovenstaande tips en oefeningen wel wat hulp gebruiken bij het afvallen? Dan zijn wij van Personal Fitness Nederland graag jouw steuntje in de rug met ons Fit for Life-programma. Al 15 jaar lang bewijst ons concept dat alle afvaldoelen te verwezenlijken zijn. Onze formule van beweging, voeding en mental coaching verandert je leven. En natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. Onze personal trainer, voedingsconsulent en mental coach helpen je op weg naar jouw nieuwe levensstijl. Onze BGN-geregistreerde voedingsconsulent stelt een persoonlijk voedingsschema samen dat past bij jouw lengte, gewicht en afvaldoel. De personal trainer gaat met je aan de slag met behulp van een op maat gemaakt sportschema. Ook voorzien we je van de juiste tools waardoor je ook thuis kunt trainen. En zie je het afvallen soms even niet meer zitten? Onder begeleiding van onze mental coach behoud je de juiste mindset. Jullie gaan samen aan de slag zodat je weer lekker in je vel zit.

Ben jij er klaar voor om af te vallen bij je benen?

Dan bieden wij je graag een gratis intakegesprek aan en kun je kennismaken met ons Fit for Life-programma. Hierbij maak je kennis met je coaches en de formule van Personal Fitness Nederland. Is het toch niets voor jou? Geen probleem. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend. Ben je enthousiast? Dan gaan we graag met je verder om jouw dromen te verwezenlijken! Waar wacht je nog op? Laat hier je persoonlijke gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

afvallen tijdens zwangerschap
Gezond afvallen

Afvallen tijdens zwangerschap

Als jij wilt afvallen tijdens je zwangerschap dan is het belangrijk dat je dat met begeleiding doet. Jij en je ontwikkelende baby hebben been bepaald aantal calorieën nodig zodat jullie beide de stoffen krijgen die jullie nodig hebben. Je baby moet groeien en de best mogelijke start krijgen in het leven. Gewicht verliezen tijdens de zwangerschap is niet gevaarlijk als je het onder begeleiding doet van een specialist. En bij Personal Fitness Nederland bieden we je dan alle hulp om dit veilig te doen.

Bekijk dit advies

afvallen onder begeleiding
Gezond afvallen

Afvallen onder begeleiding

Als jij gewicht wilt verliezen is afvallen onder begeleiding het beste wat je kunt doen. En dat is precies wat wij bieden bij Personal Fitness Nederland. Bij ons krijg je een persoonlijke coach die fungeert als een trainer, een voedingsdeskundige en een mindset coach. Je krijgt dus een totaaloplossing aangeleverd waarmee jij het gewicht bereikt waar je je goed bij voelt.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mensen obesitas
Gezond afvallen

Personal trainer voor mensen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer gericht op mensen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze personal trainers helpen jou om je doelen te bereiken; tegelijkertijd bestrijd je ook veel ziektes die met zwaarlijvigheid gepaard gaan – lichaamsbeweging kan helpen bij diabetes-gerelateerde problemen en verlaagt ook je bloeddruk. Personal Fitness Nederland kan jou hierbij helpen.

Bekijk dit advies

afvallen met wielrennen
Gezond afvallen

Afvallen met wielrennen

Wielrennen is in korte tijd enorm in populariteit gestegen. Het is de perfecte hobby voor in de buitenlucht: ontspannend én gezond! Je verbrandt met het fietsen namelijk enorm veel calorieën. Wielrennen is dan ook een van de beste manieren om snel gewicht te verliezen. Maar hoe en waarom werkt afvallen door te wielrennen? Het antwoord lees je in dit blog.

Bekijk dit advies