5 aquabag oefeningen voor thuis Vernieuw je thuis-workout met de aquabag!
5 juni 2024 Geschreven door: Jos VermeerKrachttraining en spiergroei

De aquabag zorgt voor een nieuwe uitdaging die zowel je kracht als stabiliteit verbetert. De schommelingen van water binnenin dagen je uit om je kernspieren op een dynamische manier te activeren, terwijl je tegelijkertijd werkt aan kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

5 doeltreffende aquabag oefeningen

Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net begint met trainen, deze oefeningen zijn geschikt voor alle fitnessniveaus. In deze reeks video’s ontdek je vijf doeltreffende aquabag oefeningen die je thuis makkelijk kunt doen. Laten we beginnen!

1. Front lunge met twist

Een effectieve oefening om je bovenbenen en billen te trainen. Door de twist die je maakt met je bovenlichaam train je ook nog eens je core! Hierdoor versterk je ook je onderrug- en buikspieren. Bekijk hier de uitvoering van de oefening.

2. Woodchop

Met de Woodchop oefening train je je gehele bovenlichaam. Je spreekt de spieren in je buik, borst, rug, schouders en zelfs in de armen aan met deze uitvoering!
Bekijk hier de uitvoering van de oefening.

3. Stiffed leg deadlift

Met de stiffed leg deadlift train je je onderrug en hamstrings. Erg belangrijk bij de uitvoering van deze oefening is dat je je rug recht houdt!
Bekijk hier de uitvoering van de oefening.

4. Clusters

Deze uitvoering van het trainen met een aquabag zorgt ervoor dat je je bovenbenen, onderrug en schouders traint. Zorg bij de uitvoering van deze oefening ook voor een rechte rug.
Bekijk hier de uitvoering van de oefening.

5. Lunge swings

Met deze laatste oefening train je je bovenbenen en core. Wissel op de helft van de tijd van voorste been. Ideaal om je benen, rug en buikspieren te trainen!
Bekijk hier de uitvoering van de oefening.

Benieuwd naar meer? 

Bevalt deze manier van trainen je? En wil je graag meer oefeningen ontvangen en daarbij tegelijkertijd hulp bij afvallen? Personal Fitness Nederland kan jou o.a. helpen met:

  • 5, 10 of 15+ kg gezond afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Voedingsschema op maat
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor ons Fit for Life-programma en krijg daarbij een gratis intakegesprek. Maak nu een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

sportoefeningen met elastieken
Krachttraining en spiergroei

Sporten met elastiek: 10 efficiënte oefeningen

De zomer is in aantocht. Lekker zonnen aan het zwembad met een cocktail in je hand. Een heerlijk vooruitzicht. Ben jij er klaar voor je badkleding weer uit de kast te treken? Of heb je hier en daar nog wat lichamelijke onzekerheden? Wij hebben een laagdrempelige oplossing voor je: probeer eens te sporten met een elastiek. Effectief tijdens je workout in de sportstudio of lekker thuis voor de televisie. Want je raadt het waarschijnlijk al; het enige wat je nodig hebt is een weerstandselastiek. Wij zetten 5 oefeningen voor het sporten met een elastiek voor je onder elkaar. Zodat jij kan toewerken naar jouw ideale summer body!

Bekijk dit advies

spiermassa opbouwen
Krachttraining en spiergroei

Spiermassa opbouwen

Vaak denken mensen bij krachttrainingen aan gespierde lichamen, opgepompte bodybuilders en gewichten die je niet eens kunt tillen al had je het graag. Maar krachttraining is meer dan alleen een gespierd lijf. Krachttraining is een middel om bepaalde spiergroepen sterker te maken zodat je een fitter en sterker lichaam krijgt.

Bekijk dit advies

krachttraining voor spiermassa
Krachttraining en spiergroei

Krachttraining

Het is misschien wel één van de hardnekkigste fabels in fitnessland. Want nee: krachttraining maakt je niet meteen een spierbundel of bodybuilder. In een gedoseerde vorm zorgt het voor vetverbranding, een juiste lichaamshouding en meer energie. En voor spieropbouw. Maar een beetje spiermassa, daar word je echt niet meteen de nieuwe Rocky van. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Bekijk dit advies

thuis armen trainen
Krachttraining en spiergroei

Hoe kan ik thuis mijn armen trainen?

Er zijn een aantal oefeningen waarmee je thuis je armen kunt trainen. Doordat het een kleine spiergroep is kun je met een paar simpele hulpmiddelen al redelijk goed een armen training doen. Je hebt eigenlijk niet meer nodig dan een paar gewichten bijvoorbeeld in de vorm van flesjes gevuld met water of bijvoorbeeld een fitness elastiek. Wij geven je vijf oefeningen waarmee je op een prima manier thuis je armen kunt trainen.

Bekijk dit advies