3 kilo afvallen: zo pak je het aan Ga voor blijvend resultaat
13 juni 2024 Geschreven door: Harry RaaijmakersGezond afvallen

3 kilo afvallen, het lijkt op het eerste oog wat makkelijk. Je koopt de nodige maaltijdvervangers, repen, pillen of shakes en in mum van tijd behaal je je doel. Maar niets is minder waar. Want kilo’s die je snel verliest, zitten er in hetzelfde tempo vaak weer aan. Maar hoe verlies ik dan permanent 3 kilo?

Ga voor een allround aanpak

We horen het je denken. Het antwoord is simpel: hiervoor is een gedegen, allround aanpak ontzettend belangrijk. Wil jij:

  • 3, 5, 10 of 15+ kg afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek om te kijken wat Personal Fitness Nederland voor jou kan betekenen via het formulier onderaan deze pagina.

Indien je meer wilt lezen over 3 kilo afvallen, lees dan verder. De meest voorkomende tips hebben we onder de afbeelding voor je op een rijtje gezet. Zodat je weet wat je te doen staat bij het realiseren van jouw doel: 3 kilo afvallen.

3 kilo afvallen

7 tips om effectief 3 kilo af te vallen

1. Stel je voedingspatroon bij voor 3 kilo afvallen

Wanneer je 3 kilo wilt afvallen, is een gezond en gevarieerd voedingspatroon doorslaggevend. Daarmee wordt immers het grootste gedeelte van het resultaat behaald. Bedenk je eens wat je op dit moment gedurende de dag zoal eet en drinkt. Noteer dit in een schrift of digitaal in de notities van je smartphone bijvoorbeeld. Ga vervolgens na waar je verschillen en overeenkomsten ontdekt tussen jouw voeding en de onderstaande punten. En breng op basis daarvan wijzigingen aan in jouw voedingspatroon.

2. Zorg dagelijks voor 6 eetmomenten

Een regelmatig voedingspatroon is erg belangrijk in jouw afvalrace. Bouw daarom dagelijks 6 eetmomenten voor jezelf in. Leer jezelf bijvoorbeeld aan dat je iedere 2 à 3 uur iets eet en zet in het begin een melding aan op je smartphone. Zo ben je er zeker van dat je geen moment overslaat. Door 6 keer per dag te eten, verhoog je jouw stofwisseling en creëer je een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je minder snel de neiging tot ongezond snacken.

3. Vezels eten voor een verzadigd gevoel

Wijs wit- en maisbrood de deur en ga voor volkoren. Zo krijg je meer vezels binnen die jouw spijsvertering op gang brengen en zorgen voor een verzadigd gevoel. Door voldoende vezels te eten, zit je sneller aan de nodige energie waardoor je minder naar ongezonde dingen grijpt. En dat is geen overbodige luxe als 3 kilo afvallen je doel is. Uiteraard geldt dit ook als je bijvoorbeeld 25 kilo wilt afvallen.

4. Kies voor onverzadigde vetten

Ongezonde vetten zorgen ervoor dat je aankomt. Terwijl gezonde vetten juist helpen bij het verliezen van gewicht. Deze onverzadigde, goede vetten, dragen bij aan een vol gevoel. Hierdoor heb je minder snel trek en dat is prettig wanneer je 3 kilo wilt afvallen. Daarnaast bevorderen ze een goedwerkend immuunsysteem, waardoor je nog beter in je vel zit. Laat de verzadigde variant dus links liggen en kies voor onverzadigde vetten. Je vindt ze terug in producten als noten, zaden en vis.

5. Eet voldoende eiwitten voor herstel

In jouw afvalrace komen voeding en beweging samen. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende eiwitten eet. Ze vormen namelijk een belangrijke bouwstof voor je spieren. Je hebt ze nodig om te herstellen na een flinke work-out.

6. Hydrateren, hydrateren draagt bij aan 3 kilo afvallen

Water is de voornaamste bron van energie voor al je lichamelijke functies. Drink er tenminste 2 liter van per dag. Schaf hiervoor bijvoorbeeld een goede, grote fles aan. En neem deze de hele dag met je mee. Spreek met jezelf af dat deze voor het einde van je (werk)dag leeg moet zijn. Pak bij ieder kopje koffie en na iedere toiletbeurt direct een glas water. Zo tik jij die 2 liter binnen de kortste keren met gemak aan.

7. Actie in de taxi: beweeg dagelijks minimaal 30 minuten

Naast gezonde voeding eten is voldoende bewegen ook belangrijk. Alle calorieën uit eten en drinken die niet omgezet worden in energie, transformeren in vet. En dat is precies wat je niet wilt als je 3 kilo wilt afvallen. Is gewicht verliezen je doel, dan is dagelijks meer dan 30 minuten bewegen het advies. Waarschijnlijk zie je dat als een eitje. Maar vergis je niet; met een kantoorbaan en een druk social leven vraagt dit wel degelijk om discipline. We adviseren je dan ook om het te integreren in je routine. Het zit ‘m echt in de kleine dingen. Loop bijvoorbeeld een paar keer per week (in een wat steviger tempo) naar de supermarkt. Wandelen draagt namelijk ook bij aan afvallen. Laat de lift links liggen en neem standaard de trap als je ergens bent. En pak de fiets naar je werk in plaats van de auto of het openbaar vervoer.

Hulp nodig bij 3 kilo afvallen?

Je hebt het gelezen: 3 kilo per week afvallen, daar komt het nodige bij kijken. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken, dan staan wij van Personal Fitness Nederland met raad en daad voor je klaar. Wil jij:

  • 3, 5, 10 of 15+ kg afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan via onderstaand formulier. Met onze complete Fit for Life-aanpak bereikten reeds duizenden anderen hun doelen. Diegenen die wij hielpen gaan nu vol zelfvertrouwen en gelukkiger dan ooit tevoren door het leven. Dat gunnen we jou ook!

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

afvallen tijdens zwangerschap
Gezond afvallen

Afvallen tijdens zwangerschap

Als jij wilt afvallen tijdens je zwangerschap dan is het belangrijk dat je dat met begeleiding doet. Jij en je ontwikkelende baby hebben been bepaald aantal calorieën nodig zodat jullie beide de stoffen krijgen die jullie nodig hebben. Je baby moet groeien en de best mogelijke start krijgen in het leven. Gewicht verliezen tijdens de zwangerschap is niet gevaarlijk als je het onder begeleiding doet van een specialist. En bij Personal Fitness Nederland bieden we je dan alle hulp om dit veilig te doen.

Bekijk dit advies

afvallen onder begeleiding
Gezond afvallen

Afvallen onder begeleiding

Als jij gewicht wilt verliezen is afvallen onder begeleiding het beste wat je kunt doen. En dat is precies wat wij bieden bij Personal Fitness Nederland. Bij ons krijg je een persoonlijke coach die fungeert als een trainer, een voedingsdeskundige en een mindset coach. Je krijgt dus een totaaloplossing aangeleverd waarmee jij het gewicht bereikt waar je je goed bij voelt.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mensen obesitas
Gezond afvallen

Personal trainer voor mensen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer gericht op mensen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze personal trainers helpen jou om je doelen te bereiken; tegelijkertijd bestrijd je ook veel ziektes die met zwaarlijvigheid gepaard gaan – lichaamsbeweging kan helpen bij diabetes-gerelateerde problemen en verlaagt ook je bloeddruk. Personal Fitness Nederland kan jou hierbij helpen.

Bekijk dit advies

afvallen met wielrennen
Gezond afvallen

Afvallen met wielrennen

Wielrennen is in korte tijd enorm in populariteit gestegen. Het is de perfecte hobby voor in de buitenlucht: ontspannend én gezond! Je verbrandt met het fietsen namelijk enorm veel calorieën. Wielrennen is dan ook een van de beste manieren om snel gewicht te verliezen. Maar hoe en waarom werkt afvallen door te wielrennen? Het antwoord lees je in dit blog.

Bekijk dit advies