25 kilo afvallen: met deze 5 tips behaal jij je doel! Geen gejojo meer!
6 juni 2024 Geschreven door: Harry RaaijmakersGezond afvallen

Je bent er klaar mee! Met je overgewicht, het jojoën en de onzekerheid en lichamelijke klachten die hiermee gepaard gaan. Het roer moet om. Als jij het voor het zeggen hebt het liefst vandaag nog. 25 kilo afvallen; dát is jouw stip op de horizon! En daar dragen wij van Personal Fitness Nederland maar al te graag ons steentje aan bij. Met onze tips helpen we je op weg naar een nieuwe en gezonde levensstijl.

Een gezonde toekomst

Zo krijg je niet alleen een gezond gewicht, je behoudt het in de toekomst ook. Binnen de kortste keren bruis jij weer van de energie en geniet je volop van het leven. Wil jij:

  • 5, 10, 15 of 25+ kg gezond afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Voedingsschema op maat
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek via het formulier onderaan deze pagina.

Indien je eerst meer wilt lezen over hoe je 25 kilo kunt afvallen, lees dan verder onder de afbeelding.

25 kilo afvallen

25 kilo afvallen, 5 tips

Populair!

Er zijn een aantal punten in je leven die je kunt veranderen om 25 kilo af te vallen. Personal Fitness Nederland zet ze op een rijtje voor je.

1. Eet voldoende en gezond

Je volgde een detoxkuur, evenals een crash-, vetarm- en keto-dieet. Maar helaas pindakaas: zonder resultaat. Je probeerde verschillende repen, pillen, sappen en shakes uit. Maar hoe graag je het ook wilde, ook daarmee viel je onder aan de streep geen kilo af. Niet zo gek, want juist een gefaseerde, verantwoorde aanpak is cruciaal in jouw strijd tegen de kilo’s. Ons advies? Eet gezond, gevarieerd, regelmatig en voldoende.

Door je bijvoorbeeld aan de Schijf van Vijf te houden. Zo weet je zeker dat je lichaam de juiste voeding binnenkrijgt. De schijf is namelijk verdeeld in 5 vakken. Door dagelijks voor producten uit al die verschillende categorieën te kiezen, eet je voedingsmiddelen die passen bij een gezond voedingspatroon. Je kunt eindeloos variëren. Met groente en fruit, volkoren graanproducten en ingrediënten als vis, peulvruchten, vlees, eieren, noten en zuivel. Kortom: de keuze is reuze!

2. Drink voldoende water voor 25 kilo afvallen

Wil je 25 kilo afvallen, drink dan minstens 2 liter water per dag. Dat is ontzettend belangrijk, want water is de voornaamste bron van energie voor al je lichamelijke functies. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen wat tips met je:

  • Drink je eerste glas in de ochtend, direct na het douchen. Wil je jouw stofwisseling een boost geven? Neem dan een glas halflauw water met het sap van een uitgeperste citroen.
  • Schaf een grote fles aan en neem deze de hele dag met je mee. En spreek met jezelf af dat deze aan het einde van de (werk)dag leeg moet zijn.
  • Schenk na iedere toiletbeurt een glas water voor jezelf in.
  • Kopje koffie? Lekker. Maar pak er ook een glaasje water bij.

3. Voldoende slaap draagt bij aan 25 kilo afvallen

Goed: je let op je eten en drinkt genoeg water. En nu? Goed slapen! Wan een goede nachtrust is belangrijker voor je gewichtsverlies dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Als je elke doordeweekse dag 30 minuten aan slaap verliest, vertraagt je stofwisseling namelijk. En dat leidt tot gewichtstoename.

Plus: als je langer wakker bent, heb je van nature meer zin in middernachtelijke tripjes naar de koelkast. En dat helpt natuurlijk niet bij het behalen van jouw gestelde doel van 25 kilo afvallen! Zorg dus voor een juist slaapritme en sta elke dag met dezelfde tijd op uit bed. Zo word je beloond met voldoende energie. En die kun je wel gebruiken in jouw race tegen de kilo’s.

4. Blijf positief en coach jezelf mentaal

Hóé kan ik 25 kilo afvallen? We horen het je denken. Het feit dat deze vraag door je hoofd spookt, betekent dat je op een punt in je leven bent beland waarop je echt iets aan jouw levensstijl, gewicht en beweegpatroon wilt doen. En dat is – zonder nog maar íets ondernomen te hebben – een hele belangrijke eerste stap. Het betekent namelijk dat de wil om te veranderen er is. En motivatie en sterk in je schoenen staan zijn cruciaal om jouw doel te behalen.

Want eerlijk, is eerlijk: het zal echt niet altijd even makkelijk zijn. Er komen momenten waarop je zin in ongezond voedsel hebt. Probeer dan alert te zijn. Je hebt een missie die je wilt volbrengen, en die chocoladereep of zak chips helpt daar niet bij. Motivatie wél. Richt je op dat wat je wilt bereiken. Op het leven dat je wilt leiden, de persoon die je wilt zijn en het voorbeeld dat je wilt stellen voor je familie en vrienden om je heen. Blijf jezelf dus mentaal coachen en focus op jouw einddoelstelling. Door jezelf er nog eens extra aan te herinneren waarnaar je op weg bent bijvoorbeeld.

5. Kom in beweging!

Alle calorieën die je binnenkrijgt en niet omzet in energie, worden omgezet in vet. Wil je eerst 10 kilo afvallen? En vervolgens 25 kilo afvallen? En verlang je naar een slanker, fitter en sterker lichaam? Dan is aan de slag gaan met bewegen dus essentieel. Ons advies? Beweeg ten minste 3 keer per week. Dat klinkt misschien heel eenvoudig, maar met een hectische baan en een druk sociaal leven vraagt het wel degelijk om discipline.

Maak bewegen daarom onderdeel van je dagelijkse bezigheden. Zodat het een gewoonte of routine wordt. Leer jezelf bijvoorbeeld aan om standaard de trap te pakken als je ergens bent; laat de lift links liggen. Loop 1 keer per week naar de supermarkt. Heb je een belafspraak of pauze? Ga dan een blokje om. En pak de fiets naar je werk in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Geloof ons: het zit ‘m echt in deze kleine dingen.

Kun je hulp gebruiken bij 25 kilo afvallen?

Je leest het: 25 kilo afvallen is niet niks. Er komt het nodige bij kijken. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Weet dan dat wij van Personal Fitness Nederland altijd voor je klaarstaan. Met onze complete Fit for Life-aanpak bereikten reeds duizenden anderen hun doelen. Wil jij:

  • 5, 10, 15 of 25+ kg gezond afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Voedingsschema op maat
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek bij een vestiging bij jou in de buurt. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Gratis intakegesprek!

Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en achternaam

Gerelateerde artikelen

afvallen tijdens zwangerschap
Gezond afvallen

Afvallen tijdens zwangerschap

Als jij wilt afvallen tijdens je zwangerschap dan is het belangrijk dat je dat met begeleiding doet. Jij en je ontwikkelende baby hebben been bepaald aantal calorieën nodig zodat jullie beide de stoffen krijgen die jullie nodig hebben. Je baby moet groeien en de best mogelijke start krijgen in het leven. Gewicht verliezen tijdens de zwangerschap is niet gevaarlijk als je het onder begeleiding doet van een specialist. En bij Personal Fitness Nederland bieden we je dan alle hulp om dit veilig te doen.

Bekijk dit advies

afvallen onder begeleiding
Gezond afvallen

Afvallen onder begeleiding

Als jij gewicht wilt verliezen is afvallen onder begeleiding het beste wat je kunt doen. En dat is precies wat wij bieden bij Personal Fitness Nederland. Bij ons krijg je een persoonlijke coach die fungeert als een trainer, een voedingsdeskundige en een mindset coach. Je krijgt dus een totaaloplossing aangeleverd waarmee jij het gewicht bereikt waar je je goed bij voelt.

Bekijk dit advies

personal trainer voor mensen obesitas
Gezond afvallen

Personal trainer voor mensen met obesitas

Ben je op zoek naar een personal trainer gericht op mensen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze personal trainers helpen jou om je doelen te bereiken; tegelijkertijd bestrijd je ook veel ziektes die met zwaarlijvigheid gepaard gaan – lichaamsbeweging kan helpen bij diabetes-gerelateerde problemen en verlaagt ook je bloeddruk. Personal Fitness Nederland kan jou hierbij helpen.

Bekijk dit advies

afvallen met wielrennen
Gezond afvallen

Afvallen met wielrennen

Wielrennen is in korte tijd enorm in populariteit gestegen. Het is de perfecte hobby voor in de buitenlucht: ontspannend én gezond! Je verbrandt met het fietsen namelijk enorm veel calorieën. Wielrennen is dan ook een van de beste manieren om snel gewicht te verliezen. Maar hoe en waarom werkt afvallen door te wielrennen? Het antwoord lees je in dit blog.

Bekijk dit advies